الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 16 يوليو 2013, 9:21 am
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: البافلوفا بالفواكه


البافلوفا بالفواكه



البافلوفا بالفواكه - البافلوفا بالفواكة



البافلوفا بالفواكه
مقادير المارنج:
بياض 4 بيضات
كوب سكر ناعم
ملعقة صغيرة نشا
ملعقة صغيرة خل
½ ملعقة عصير ليمون
فانيليا

مقادير الحشو:
أي خليط فواكه مقطّعة (فراولة - تفاح - موز - مشمش)
2 كيس بودرة كريم شانتيه
كوب لبن ساقع
ملعقة كبيرة سكر

الطريقة:
1- اخفقي بياض البيض بالمضرب الكهربي على سرعة متوسطة لغاية ما حجمه يزيد، وبعد كده ابدئي ضيفي السكر بالتدريج (ملعقة كبيرة في كل مرة) واخفقي البيض كويس لغاية ما يتجانس مع السكر، وتلاحظي إن المارينج بقى قوامه كثيف وهش، وبعد كده ضيفي النشا والخل وعصير الليمون، وقلّبيهم بهدوء.

2- جهّزي صينية وافردي فيها ورقة زبدة، وحطّي خليط المارينج في قمع الحلويات، وبعد كده ابدئي ارسمي بالمارينج دائرة صغيرة بس راعي إنها تبقى عالية وإن قاعدتها تبقى مقفولة علشان تعرفي تحطّي فيها الحشو بعد كده.

3- كرّري نفس الخطوة لغاية ما كمية المارينج تخلص، وبعد كده دخّلي الصينية في فرن ساخن وسيبيها لمدة ساعة تقريبا أو لحد ما تحسي إنه استوى وبقى لونه بمبي، وهتلاحظي كمان إنه بقى فيه تشققات خفيفة زي البسكويت الهش، بعد كده اطفي عليه وسيبيه في الفرن لغاية ما يبرد تماما، وبعدين طلّعيه قبل التقديم على طول.

4- لتحضير الحشو، اخفقي الكريم شانتيه مع اللبن والسكر لغاية ما حجمه يتضاعف ويبقى هش وبعد كده شيليه في الفريزر شوية، وبعدين طلّعيه وضيفي عليه الفواكه المقطّعة وقلّبيهم مع بعض كويس، وبعد كده حطّي الخليط ده في قوالب المارينج قبل التقديم على طول.





الموضوع الأصلي : البافلوفا بالفواكه // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الثلاثاء 23 يوليو 2013, 7:52 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: البافلوفا بالفواكه


البافلوفا بالفواكه



شكرا لك على طرحك
بانتظار المزيد
سلمت يداك




الموضوع الأصلي : البافلوفا بالفواكه // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا




السبت 31 أغسطس 2013, 7:30 pm
رقم المشاركة : ( 3 )
عضو لامع
عضو لامع


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 30/07/2013
العمر : 38
تاريخ الميلاد : 16/07/1978
الوظيفة : أستاذة
الجنس : انثى
المشاركات : 826
التقييم التقييم : 39
الهوايات : الانترنت
نوع المحمول : samsung
نظام الحماية : avira
نوع المتصفح : firefox
الدولة : الجـــــــزائـــــــــــــر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://amalal3arabiet.montadalhilal.com/
مُساهمةموضوع: رد: البافلوفا بالفواكه


البافلوفا بالفواكه




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ألف شكر لكَ على هذا الموضوع المميز و المعلومات القيمة
إنـجاز أكثر رائــــــع
لكن أرجو منكَ عدم التوقف عند هذا الحد
مـنتظرين ابداعتــــــك
دمتـ ودام تألقـك
تحياتــي






الموضوع الأصلي : البافلوفا بالفواكه // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : أمل2013






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top