الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الجمعة 12 يوليو 2013, 9:39 am
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة


طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة





فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة
المقادير:
كوب أرز بلدي
فرخة مخلية ومقطّعة أربع أجزاء
1/8 كيلو لحمة مفرومة
¼ كوب زيت زيتون
ملعقة صغيرة صنوبر
3 فص ثوم مفروم
½ كيلو بسلة
بصلة مفرومة
ملح وفلفل
بهارات

الطريقة:
1- دقّي الفراخ كويس علشان تفرديها، وبعد كده شوّحيها في زيت الزيتون على النار، لغاية ما الفراخ تبقى نصف سوى.

2- اخلطي اللحمة المفرومة مع البصل والثوم، وحطّيها على النار وقلّبيها كويس، وأول ما تبدأ تنزّل الميه اللي فيها، تبّليها بالملح والفلفل وضيفي عليها الصنوبر، وسيبيها على نار هادية لغاية ما اللحمة تستوي، وبعد كده ضيفي عليها البسلة.

3- حطّي الأرز في حلة على النار وقلّبيه شوية لغاية ما يسخن، وبعد كده ضيفي عليه خليط اللحمة والبسلة، وبعد كده ضيفي عليه كمية من الميه بحيث تغطّي اخليط، وسيبيهم يغلوا شوية مع بعض، وبعد كده قللي درجة الحرارة، وسيبيهم على النار لغاية ما الأرز يستوي.

4- سيبي الأرز لغاية ما يبرد، وبعد كده هاتي قطع الفراخ واحشيها كل قطعة بكمية مناسبة من خليط الأرز والبسلة واللحمة المفرومة.

5- لفّي الفراخ على الأرز بشكل أسطواني، وبعد كده لفّي على كل قطعة ورق فويل واقفليه كويس علشان الفراخ تتماسك.

6- رصّي قطع الفراخ في صينية ودخّليها في فرن ساخن لمدة ربع ساعة، وبعد كده طلّعيها وشيلي منها الورق الفويل، وبعد كده دخّلي الفراخ مرة تانية في الفرن لغاية ما تتحمر، وبعد كده طلّعيها ورصّيها في أطباق التقديم.





الموضوع الأصلي : طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




السبت 13 يوليو 2013, 7:29 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو متألق
عضو متألق


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 21/10/2012
العمر : 35
تاريخ الميلاد : 13/06/1981
الوظيفة : ادع الى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنه
الجنس : ذكر
المشاركات : 1416
التقييم التقييم : 519
الهوايات : داعي الى الله ودينه
الدولة : الاردن
الأوسمة : وسام التميز
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://anwarbasal.alamuntada.com/
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة


طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة



جزاكم الله كل خير

ما شاء الله سلمت اياديكم

 على موضوكم المميز

و جعلها في ميزان حسناتكم





الموضوع الأصلي : طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : صبر جميل




اللهم اغفر للمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الاحياء منهم والاموات
وصل اللهم على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
واخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمين

منتدى انور ابو البصل الاسلامي

http://anwarbasal.alamuntada.com/



السبت 31 أغسطس 2013, 8:07 pm
رقم المشاركة : ( 3 )
عضو لامع
عضو لامع


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 30/07/2013
العمر : 38
تاريخ الميلاد : 16/07/1978
الوظيفة : أستاذة
الجنس : انثى
المشاركات : 826
التقييم التقييم : 39
الهوايات : الانترنت
نوع المحمول : samsung
نظام الحماية : avira
نوع المتصفح : firefox
الدولة : الجـــــــزائـــــــــــــر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://amalal3arabiet.montadalhilal.com/
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة


طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة




تسلم الانامل الرقيقة والذوق الرفيع
الابداع والتميز من منارة هذا المنتدى
دائما اجد في مشاركاتك فائده
ودائما ارى في مواضيعك نظره ثاقبه
هنيئا ليس لك
بل لنا بك






الموضوع الأصلي : طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : أمل2013




الأربعاء 16 أكتوبر 2013, 9:45 pm
رقم المشاركة : ( 4 )
عضو مجتهد
عضو مجتهد


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 16/10/2013
الجنس : انثى
المشاركات : 288
التقييم التقييم : 46
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shamirnda.ahlamontada.com
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة


طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة



يعطيك العافيه
وصفه لذيذه جدااا
تسلم ايدك
وفى انتظار جديدك





الموضوع الأصلي : طريقة عمل فراخ محشية بالخضار واللحمة المفرومة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : shamirnda






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top