الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 09 يوليو 2013, 4:41 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص


طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص





صينية لسان العصفور بالكبد والقوانص
المقادير:
2½ كوب لسان العصفور
½ كيلو كبد وقوانص
2 ثمرة بصل مقطعة قطع صغيرة
ثمرة فلفل أخضر مقطعة حلقات
3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
2 مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة خل
3 فص حبهان
4 كوب ميه
فلفل أسود

الطريقة:
1- اغسلي الكبد والقوانص كويس، وبعدين سيبيهم على جنب علشان الميه تتصفى، وبعد كده تبّليهم بالخل والفلفل الأسود لمدة 15 دقيقة.

2- اغسلي الكبد والقوانص مرة تانية وقطّعيها لقطع متوسطة وسيبيها على جنب، وبعدين حمّري لسان العصفور في الزيت على النار لحد ما يبقى لونه ذهبي، وبعد كده شيليه من الزيت وسيبيه على جنب.

3- شوحي البصل في نفس الحلة اللي حمرتي فيها لسان العصفور على النار لحد ما يدبل ويبقى لونه أصفر، وبعدين ضيفي عليه الكبد والقوانص والحبهان وقلبيهم مع بعض على النار لحد ما يستوي، وبعد كده ضيفي عليهم لسان العصفور وقلبيهم مع بعض على النار لعدة دقائق.

4- ارفعي الخليط من على النار وحطيه في الطاجن، وبعدين حطي صلصة الطماطم على النار وضيفي عليها الميه ومكعبات مرقة الدجاج واستني لحد ما الخليط يغلي، وبعدين ارفعيه من على النار وصبّيه على الطاجن وزينيه بحلقات الفلفل الأخضر، وبعد كده دخّلي الطاجن فرن درجة حرارته 180 درجة لمدة 25 دقيقة، وقدميه.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأربعاء 10 يوليو 2013, 9:43 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص


طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص




شكرا لك على طرحك
جزاك الله خيرا





الموضوع الأصلي : طاجن لسان العصفور بالكبد والقوانص // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top