الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الأحد 07 يوليو 2013, 1:20 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: فراخ مقرمشة في الفرن


فراخ مقرمشة في الفرن





فراخ مقرمشة في الفرن
المقادير:
فرخة كيلو ونص مقطّعة 8 قطع
¼ كوب جبنة بارميزان أو جبنة رومي مبشورة
كوب لبن رايب أو زبادي مخفف بالمية
3 ملعقة كبيرة خل بلسميك أو عادي
ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
ملعقة كبيرة زنجبيل طازج مفروم
1½ ملعقة صغيرة أوريجانو
½ ملعقة صغيرة فلفل أسود
1½ ملعقة صغيرة ريحان
1½ ملعقة صغيرة ملح
3 كوب كورن فليكس
ملعقة صغيرة بابريكا
½ كوب زبدة مذابة
بصلة صغيرة مفرومة
ملعقة صغيرة شطة
4 فص ثوم مفروم
½ كوب دقيق

الطريقة:
1- اخلطي الشطة والبابريكا والبصل والريحان والأوريجانو والكزبرة والملح والفلفل الأسود مع بعض، وقسميهم 3 أجزاء.

2- اخلطي الزنجبيل مع الثوم والخل واللبن الرايب في طبق، ولو ماعندكيش لبن رايب ممكن تجيبي زبادي وخففيه بشوية ميه، وضيفي عليهم بعد كده جزء من خليط البهارات وقلّبيهم كويس مع بعض، وانقعي فيهم قطع الفراخ وسيبيها لمدة يوم كامل علشان تتشرّب التتبيلة كويس، ولو مستعجلة ما تسيبيهاش أقل من ساعة.

3- هاتي طبقين، اخلطي في الطبق الأول الدقيق مع الجبنة وجزء من خليط البهارات، وحطّي في الطبق التاني الزبدة وقلّبي معاها آخر جزء من البهارات.

4- كسّري الكورن فليكس بإيدك مش في الخلاط، علشان يبقى خشن والفراخ تطلع مقرمشة زي ما إحنا عايزينها.

5- غلّفي كل قطعة فراخ بخليط الدقيق والجبنة وبعد كده مرّريها في الزبدة وبعدين في طبق الكورن فليكس واضغطي عليها كويس علشان يمسك فيها.

6- افردي في الصينية ورق فويل علشان تسهّل عليكي تنضّيفها، وبعد كده رصّي فيها قطع الفراخ ودخّليها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ساعة أو لغاية ما الفراخ تستوي.

7- قدّمي الفراخ في طبق التقديم مع صوص الكاتشب أو المايونيز، وممكن تقدّمي معاها سلطة الكول سلو اللذيذة.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : فراخ مقرمشة في الفرن // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأربعاء 10 يوليو 2013, 10:28 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: فراخ مقرمشة في الفرن


فراخ مقرمشة في الفرن




شكرا لك على طرحك
جزاك الله خيرا





الموضوع الأصلي : فراخ مقرمشة في الفرن // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top