الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الأحد 07 يوليو 2013, 1:16 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: معجنات البيجلز


معجنات البيجلز





معجنات البيجلز
المقادير:
½ كيلو دقيق (تقسّم الكمية على قسمين)
1½ ملعقة صغيرة خميرة جافة
ملعقة صغيرة عسل أبيض
1½ ملعقة صغيرة ملح
1¼ كوب ميه دافئة
ملعقة كبيرة ملح
بيضة مخفوقة
سمسم (ممكن تزودي حبة البركة أو الزعتر)

الطريقة:
1- اخلطي نصف كمية الدقيق والخميرة والميه الدافية مع بعض كويس، وبعدين غطي العجينة وسيبيها تتخمر في مكان دافي لمدة 30 دقيقة، وبعدين ضيفي عليهم ملعقة ونصف ملح وباقي الدقيق، واخلطيهم مع بعض كويس لحد ما تتجانس العجينة، وبعد كده غطيها وحطيها في مكان دافي لمدة 75 دقيقة.


ملحوظة: المعيار المستخدم في الدقيق بيكون عادة نصف كيلو، لكن ممكن تزودي دقيق لو العجينة احتاجت.


2- شكّلي العجينة على هيئة كور، واعملي فتحة في نصف كل كورة (خدي بالك لازم تكون الكور نفس المقاس، وتستخدمي نفس المعيار، وممكن تعمليها على شكل أسطواني وتقطعيها شرائح وتعملي كل شريحة على شكل كورة)، وبعدين رصّيهم في الصينية، ورشي عليهم نسبة بسيطة من الدقيق، وغطيهم بكيس بلاستيك، وسيبيهم على جنب لمدة 30 دقيقة.



3- حطي ميه على النار وضيفي عليها ملح وعسل أبيض، وسيبي الميه تغلي، وبعدين حطي العيش في الميه لمدة دقيقتين على كل ناحية، وبعدين شيلهم من على النار وحطيهم على مصفى علشان الميه تتصفى، وبعد كده ادهنيهم بالبيضة ورشي عليهم السمسم (ممكن تضيفي كمان حبة البركة أو الزعتر)، وبعدين دخليهم فرن درجة حرارته 200 درجة مئوية لمدة من 25 : 30 دقيقة، وبعدين سيبيهم على جنب يبردوا، وقدميهم..





الموضوع الأصلي : معجنات البيجلز // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأربعاء 10 يوليو 2013, 11:00 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو متألق
عضو متألق


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 21/10/2012
العمر : 35
تاريخ الميلاد : 13/06/1981
الوظيفة : ادع الى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنه
الجنس : ذكر
المشاركات : 1416
التقييم التقييم : 519
الهوايات : داعي الى الله ودينه
الدولة : الاردن
الأوسمة : وسام التميز
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://anwarbasal.alamuntada.com/
مُساهمةموضوع: رد: معجنات البيجلز


معجنات البيجلز



[b style="text-align: center;"]دام التألق ... ودام عطاء نبضك[/b] 
كل الشكر لهذا الإبداع 
لك مني كل التقدير ...!! 
وبآنتظار روائع جديدك بكل شوق...! 
ارق التحآيآ لك 
ودي وعبق وردي





الموضوع الأصلي : معجنات البيجلز // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : صبر جميل




اللهم اغفر للمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الاحياء منهم والاموات
وصل اللهم على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
واخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمين

منتدى انور ابو البصل الاسلامي

http://anwarbasal.alamuntada.com/





الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top