الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

السبت 23 مارس 2013, 8:08 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل


طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل



طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل



طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل

المقادير:
½ كيلو صدور فراخ مخلية
2 ثمرة بصل مقطّعة شرائح
½ كيلو بطاطس مقطعة شرائح
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 فص ثوم مفروم
ملح وفلفل

مقادير البشاميل:
½ كوب زبدة
½ كوب دقيق
ملح وفلفل
لتر لبن
جبنة موتزاريلا (حسب الرغبة)

الطريقة:
1- اسلقي الفراخ وقطّعيها مكعبات صغيرة.

2- بعد كده شوّحي البصل والثوم مع الزبدة وزيت الزيتون في طاسة على النار، لحد ما البصل يدبل، وبعد كده ضيفي عليهم الفراخ وقلّبيهم مع بعض على النار لمدة 5 دقائق، وتبّليهم بالملح والفلفل.

3- حضّري البشاميل؛ بإنك تخلطي الدقيق مع الزبدة وتقلّبيهم على النار لحد ما الدقيق يبقى لونه دهبي، وبعدين صبّي عليه اللبن وقلّبيه بسرعة؛ علشان الدقيق مايعملش كتل، والصوص يبقى ناعم، وتبّليه بالملح والفلفل، ولو حسّيتي إن الصوص بقى تقيل ممكن تزوّديه شوربة أو لبن لحد ما يوصل للسُّمك اللي إنتي عايزاه.

3- ادهني الصينية بطبقة رقيقة من الزبدة، وبعد كده حطّي طبقة بشاميل خفيفة، وحطّي بعدها طبقة بطاطس، وبعدها طبقة فراخ وطبقة بطاطس تانية، وغطّيهم بالبشاميل، ودخّليها الفرن على درجة حرارة 175، وسيبيها لمدة ربع ساعة، وبعد كده طلّعيها وحطّي على وش الصينية طبقة من الجبنة الموتزاريلا، ودخّليها الفرن مرة تانية وسيبيها لغاية ما الجبنة تسيح والوش يحمرّ، وبعد كده طلّعيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 مارس 2013, 10:56 am
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو متميز
عضو متميز


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 22/10/2012
الجنس : انثى
المشاركات : 362
التقييم التقييم : 62
الهوايات : السباحة
نوع المحمول : ايفون
نظام التشغيل : ويندوز
نظام الحماية : افيرا
نوع المتصفح : جوجل كروم
نوع وسرعة الاتصال : اتصالات
بدايتي بالإنترنت عام : 2006
الدولة : السعودية
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل


طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل



ماا شاء الله ابــدااع & ابـــداع ..~
راائع ما قرأته في متصفحك الزاخر ..~
راقت لي ذائقتكـ المتفرده ..~
ربي لايحرمنًا من روائٍع اطروحاتك المميزه ..~
يعآفيك المولى يْ رب ..~
و يسلم آيديكّ ..~
لكـ مني اجمل التحاايا ..~




الموضوع الأصلي : طريقة عمل صينية البطاطس بالبشاميل // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : صدى الحرمان






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top