الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الجمعة 08 مارس 2013, 6:29 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: فطائر الثوم والجبنة


فطائر الثوم والجبنة



فطائر الثوم والجبنة



فطائر الثوم والجبنة

المقادير:
2¼ كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1½ ملعقة كبيرة زبدة سايحة
ملعقة كبيرة زيت زيتون
½ ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
جبنة رومي مبشور
3 فص ثوم مفروم
فلفل أسود وشطة
علبة خميرة
كوب ميه
بيضة

الطريقة:
1- اخلطي الخميرة والمية و½ كوب دقيق مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي السكر وقلبيه كويس، وبعدين غطي الخليط وسيبيه في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة.

2- ارفعي الغطاء عن خليط الخميرة والدقيق وضيفي عليه الملح وزيت الزيتون والبيضة واخلطيهم مع بعض كويس، وبعدين ضيفي باقي الدقيق واخلطيهم مع بعض لحد ما تتجانس العجينة، وبعد كده غطي العجينة وسيبيها في مكان دافئ لمدة من ساعة إلى ساعة ونصف.

3- رشي طبقة خفيفة من الدقيق على العجينة وابدأي افرديها، وبعدين قلبي الزبدة مع الثوم وادهني بيهم العجينة، وبعدين رشي عليهم الجبنة والفلفل الأسود والشطة والبقدونس.

4- افردي أطراف العجينة بإيديكي وادهنيها بطبقة خفيفة من زيت الزيتون، وبعد كده ابدأي لفي العجينة، وبعدين اقسميها لنصفين وقطعي كل نصف لـ4 قطع، وبعد كده افتحي كل قطعة بالسكينة من فوق، وبعدين ادهنيهم بزيت الزيتون ورشي عليهم الجبنة.



5- سيبيي اللفائف في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة، وبعد كده دخليهم الفرن لمدة 20 دقيقة، وقدميه.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : فطائر الثوم والجبنة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 10 مارس 2013, 8:45 am
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو نشيط
عضو نشيط


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 18/02/2013
الجنس : انثى
المشاركات : 135
التقييم التقييم : 135
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مُساهمةموضوع: رد: فطائر الثوم والجبنة


فطائر الثوم والجبنة



جد مششهي


بالعافيه




الموضوع الأصلي : فطائر الثوم والجبنة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : ميما






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top