الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الأحد 03 مارس 2013, 6:31 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: بيتزا بالجبنة


بيتزا بالجبنة






بيتزا بالجبنة


المقادير:
3 كوب دقيق
2 كوب ميه دافية
ملعقة صغيرة ملح
كوب خميرة فورية
¼ كوب صلصة طماطم
ملعقة صغيرة عسل أبيض
½ كوب جبنة رومي مبشورة
½ كوب جبنة موزاريلا مبشورة
¼ ملعقة صغيرة فلفل أحمر
زيت زيتون

الطريقة:
1- حطّي الخميرة في حلة وضيفي عليها العسل وكوب ميه واخلطيهم مع بعض، وبعد كده ضيفي الزيت والميه والدقيق واخلطيهم مع بعض، لحد ما يبقى الخليط متجانس ويبدأ يتماسك.

2- اعجني الخليط بإيدك على سطح مرشوش بالدقيق، لحد ما العجينة تتماسك في إيدك، وبعد كده حطّي عليها ملعقة زيت زيتون واعجنيها مرة تانية، وبعد كده غطّيها وسيبيها في مكان دافي لمدة من 30 : 40 دقيقة.

3- افردي العجينة مرة تانية على شكل دائرة، وقطّعيها لأربع أجزاء، وامسكي كل جزء وابدئي اثنيه بإيدك من الأطراف أكتر من مرة زي ما واضح في الفيديو، وبعد كده غطّيهم مرة تانية وحطّيهم في مكان دافي، وسيبيهم لمدة 20 دقيقة.

4- خدي واحدة من العجينة وابدئي افرديها وادهنيها بزيت الزيتون، وافردي عليها طبقة من الصلصة، وضيفي عليها الجبنة الموتزاريلا والجبنة الرومي وأي نوع جبنة تاني تفضّليه، وممكن تحطّي عليها خضراوات مقطّعة، وكرّري الخطوة دي مع باقي قطع العجين، ودخّليهم الفرن لمدة من 15 : 20 دقيقة، وبعد كده طلّعيها من الفرن وقدّميها.. وبالهنا والشفا.



ملحوظة:
ممكن تعملي قطعة واحدة بس من العجين، وتشيلي الباقي في أكياس بلاستيك، وحطّيهم في الفريزر واستخدميهم عند الحاجة.





الموضوع الأصلي : بيتزا بالجبنة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الثلاثاء 05 مارس 2013, 7:54 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو متألق
عضو متألق


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 21/10/2012
العمر : 35
تاريخ الميلاد : 13/06/1981
الوظيفة : ادع الى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنه
الجنس : ذكر
المشاركات : 1416
التقييم التقييم : 519
الهوايات : داعي الى الله ودينه
الدولة : الاردن
الأوسمة : وسام التميز
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://anwarbasal.alamuntada.com/
مُساهمةموضوع: رد: بيتزا بالجبنة


بيتزا بالجبنة



تسلم الايادي
موضوع في غاية الجمال
لا حرمنا الله تواجدك
ومعك اجمل الموضوعات
تحياتي وودي لك


اخوكم انور ابو البصل





الموضوع الأصلي : بيتزا بالجبنة // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : صبر جميل




اللهم اغفر للمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الاحياء منهم والاموات
وصل اللهم على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
واخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمين

منتدى انور ابو البصل الاسلامي

http://anwarbasal.alamuntada.com/





الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top