الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الخميس 14 فبراير 2013, 9:46 am
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: طريقة عمل المخللات


طريقة عمل المخللات





النهارده هنعرّف كل ست بيت إزاي تعمل أحلى وأسرع المخللات ..



باذنجان مخلل
المقادير:
¼ كيلو باذنجان عروس
10 فصوص ثوم
3 ليمون
ملعقة كبيرة كمون
10 حبات فلفل حامي
½ كوب بقدونس
3 ملاعق كبيرة ملح
¼ كوب خل
¼ كوب عصير ليمون


الطريقة:
1- أول حاجة اعملي فتحة بطول الباذنجان، وبعدين اقليه في الزيت.

2- قطّعي الفلفل والليمون، وضيفي عليهم الثوم والبقدونس والملح والفلفل والكمون والخل وعصير الليمون، واضربيهم في الخلاط لحد ما يبقى ناعم.

3- بعد ما تطلعي الباذنجان وتصفّيه من الزيت احشيه بالحشو اللي عندك، ورصّيه في علبة، وممكن تحتفظي به في التلاجة لعدة أيام.



*******************



خيار مخلل
المقادير:
كيلو خيار صغير
¼ كوب ملح
3 كوب ماء
2 عود كرفس
فلفل حامي
1 ½ كوب خل
2 عود قرفة
5 حبات قرنفل
10 حبات فلفل أسود صحيح
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم



الطريقة:
1- اغسلي الخيار ورصّيه في برطمان، لو الخيار كبير ممكن تقطّعيه شرايح بالطول، وبعد ما ترصّيه ضيفي عليه الثوم المفروم.

2- دوّبي الملح في الميه، وحطيه على نار متوسطة، وضيفي عليه الخل والقرفة والقرنفل والفلفل الأسود، وسيبيه لحد ما يبدأ في الغليان.

3- بعد كده ارفعيه من النار وسيبيه لحد ما يبرد، وبعدين صبّيه على الخيار لحد ما يغطيه تماما، وضيفي عليه الخل والفلفل والكرفس، واقفلي البرطمان كويس أوي.

4- سيبي الخيار لمدة يومين لحد ما يتشرّب الطعم، وبعد ما تبدئي تستخدميه لازم تحفظيه في التلاجة.. وبالهنا والشفا.



*******************



فلفل حامي مخلل
المقادير:
كيلو فلفل حامي
½ كيلو ليمون
3 ملاعق كبيرة ملح
½ كوب زيت زيتون

الطريقة:
1- اغسلي الفلفل وقطّعيه قطع متوسطة.

2- قشّري الليمون وقطّعيه قطع صغيرة جدا، وبعدين اخلطيه مع الفلفل، وحطّي عليه الملح وسيبيه لمدة نصف ساعة.

3- حطّي الخليط في برطمان زجاج وعليه زيت الزيتون وغطّيه كويس، وسيبيه لمدة أسبوع، وبعدين تستخدميه.. بالهنا والشفا.



*******************



ليمون مخلل
المقادير:
كيلو ليمون
5 كوب ميه
8 ملعقة كبيرة ملح
3 ملعقة كبيرة حبة البركة
3 ملعقة كبيرة عصفر

الطريقة:
1- أول حاجة اغسلي الليمون كويس، وبعدين اسلقيه في كمية ميه بحيث تكون مغطية الليمون، وبعد ما يتسلق ارفعيه من النار وصفّيه من الميه.

2- بعد كده انقعيه في ميه باردة لمدة يومين، مع الحرص إنك تغيّري الميه دي من وقت للتاني؛ وده علشان تشيلي مرارة الليمون.

3- بعد اليومين دول اعملي الحشو بإنك تخلطي العصفر وحبة البركة و 3 ملاعق من الملح، وبعدين اعملي فتحة في كل ليمون على شكل "زائد"، واحشيها بالحشو اللي حضّرتيه ورصيه في برطمان.

4- بعد كده اخلطي 5 أكواب ميه مع 5 ملاعق ملح، وصبّيهم على الليمون؛ بحيث تغطي الكمية كلها، وبعدين حطّي طبقة من الزيت على الوش علشان تحفظه، واقفلي البرطمان كويس لمدة 3 أيام، وبعد كده تقدري تستخدميه.. بالهنا والشفا.



*******************



لفت مخلل
المقادير:
كيلو لفت صغير
7 كوب ميه
10 ملاعق كبيرة خل
½ كوب خل أبيض
حبة بنجر متوسطة



الطريقة:
1- قطّعي اللفت شرايح أو أرباع واغسليه كويس، وبعدين رشّي عليه 3 ملاعق ملح، وسيبيه في مصفاة لحد ما ينزّل ميته.

2- اشطفيه من الملح ورصّيه في برطمان، وقطّعي البنجر شرايح ورصيه معاه، وبعدين دوّبي الملح في ميه وخل، وصبيه فوق اللفت لحد ما يغطيه.

3- اقفلي البرطمان كويس أوي، وسيبيه لمدة أسبوع قبل ما تبدئي تستخدميه، وبعد ما تفتحيه احتفظي به في التلاجة.. وبالهنا والشفا.

ملحوظة: ممكن تزوّدي كمية البنجر على حسب درجة اللون اللي عايزاها للفت.






الموضوع الأصلي : طريقة عمل المخللات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الإثنين 18 فبراير 2013, 1:35 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو متقدم
عضو متقدم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 23/10/2012
العمر : 19
تاريخ الميلاد : 27/07/1997
الوظيفة : طالب
الجنس : ذكر
المشاركات : 485
التقييم التقييم : 381
الهوايات : نت
نوع المحمول : صرصور هههههه
نظام التشغيل : xp
نظام الحماية : افاست
نوع المتصفح : كوكل
نوع وسرعة الاتصال : ال
بدايتي بالإنترنت عام : 2010
الدولة : العراق
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.a-twer.com/
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المخللات


طريقة عمل المخللات



دائما متميز في الانتقاء
سلمت على روعه طرحك
نترقب المزيد من جديدك الرائع
دمت ودام لنا روعه مواضيعك





الموضوع الأصلي : طريقة عمل المخللات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : شبح المنتديات




الإثنين 18 فبراير 2013, 1:38 pm
رقم المشاركة : ( 3 )
عضو متقدم
عضو متقدم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 23/10/2012
العمر : 19
تاريخ الميلاد : 27/07/1997
الوظيفة : طالب
الجنس : ذكر
المشاركات : 485
التقييم التقييم : 381
الهوايات : نت
نوع المحمول : صرصور هههههه
نظام التشغيل : xp
نظام الحماية : افاست
نوع المتصفح : كوكل
نوع وسرعة الاتصال : ال
بدايتي بالإنترنت عام : 2010
الدولة : العراق
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.a-twer.com/
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المخللات


طريقة عمل المخللات



دائما متميز في الانتقاء
سلمت على روعه طرحك
نترقب المزيد من جديدك الرائع
دمت ودام لنا روعه مواضيعك





الموضوع الأصلي : طريقة عمل المخللات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : شبح المنتديات






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top