الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 6:10 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية


لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية





النهارده هنعمل الفراخ بطريقة جديدة وصحيّة جدا، نتمنّى إنك تجرّبيها معانا وتبعتي تقولي لنا رأيك فيها..

لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية
المقادير:
فراخ بانيه (8 شرائح أو على حسب الكمية اللي تناسبك)
10 ثمرة بطاطس صغيرة مغسولة ومقطّعة أنصاف
½ ثمرة بروكلي كبيرة مقطّعة إلى أزهار صغيرة
½ كوب فلفل أحمر مشوي ومفروم
½ كوب جبنة فيتا مهروسة
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
بقدونس مفروم للتزيين
ملح وفلفل أسود

الطريقة:
1- هاتي صينية وحطّي فيها ملعقتين زيت زيتون وزهور البروكلي وأنصاف البطاطس، وتبّليهم بنصف ملعقة صغيرة ملح وربع ملعقة صغيرة فلفل أسود، واشويهم في الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 20 دقيقة، مع مراعاة تقليبهم علشان لونهم يبقى مائل للبني من كل الجوانب.

2- في الوقت اللي بتشوي فيه الخضار، اخلطي الجبنة مع الفلفل الأحمر المفروم في طبق صغير.

3- تبّلي شرائح الفراخ بالملح والفلفل، وبعد كده وزّعي خليط الجبنة والفلفل الأحمر على شرائح الفراخ، وابدئي لفّيها على شكل أسطوانة، واقفليها من كل الأطراف باستخدام خلة الأسنان.

4- هاتي طاسة تيفال كبيرة، وحطّي فيها ملعقة زيت الزيتون الباقية، وارفعيها على نار متوسطة، وحطّي فيها لفائف الفراخ علشان تتحمرّ وسيبيها لمدة 3 : 4 دقائق، وبعد كده اقلبيها على الناحية التانية، وقللي درجة الحرارة وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو لحد ما الفراخ تستوي تماما، وبعد كده حطّيها في طبق التقديم ومعاها الخضار المشوي، وزيّنيها بالبقدونس المفروم.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:10 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية


لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top