الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 6:08 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: طبق الأرز بالجمبري والكاري


طبق الأرز بالجمبري والكاري





النهارده هنعمل طبق مميّز ولذيذ جدا لكل عشّاق الجمبري، جرّبوه وابعتوا قولوا لنا رأيكم فيه..

طبق الأرز بالجمبري والكاري
المقادير:
كوب أرز بسمتي
½ كيلو جمبري كبير
ملعقة كبيرة زيت زيتون
بصلة كبيرة مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ثمرة جزر مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ملعقة صغيرة كاري
فصّين ثوم مفرومين
ملح وفلفل
½ كوب أوراق ريحان أخضر (للتزيين)

الطريقة:
1- قشّري الجمبري ونظّفيه كويس، وتبّليه بالملح والفلفل.

2- سخّني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة، وشوّحي فيها البصل والجزر وقلّبيهم لمدة من 6 : 8 دقائق لغاية ما البصل والجزر يستووا وتحسّي إن الجزر بقى طري.

3- بعد كده ضيفي عليهم الثوم والكاري، واستمرّي في تقلبيهم مع بعض على النار لمدة دقيقتين.

4- بعد كده ضيفي الأرز ومعاه كوب ونصف ميه ونصف ملعقة صغيرة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، وقلّبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة وغطّي الطاسة كويس، وسيبي الأرز على نار هادية لمدة 15 دقيقة.

5- بعد كده ارفعي الغطاء من على الأرز، واغرسي فيه الجمبري، وغطّي الطاسة مرة تانية، وسيبيهم على النار لمدة 4 : 5 دقائق، أو لغاية ما تحسّي إن الجمبري استوى، وبعد كده اغرفي الأرز في أطباق التقديم، وزيّنيه بأوراق الريحان الأخضر.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : طبق الأرز بالجمبري والكاري // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:09 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: طبق الأرز بالجمبري والكاري


طبق الأرز بالجمبري والكاري




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : طبق الأرز بالجمبري والكاري // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top