الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 6:05 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: ديك رومي محشي بالخضراوات


ديك رومي محشي بالخضراوات






ديك رومي محشي بالخضراوات
المقادير:
ديك رومي (وزنه من 8 : 10 كيلو)
ملعقة كبيرة قشر ليمون مبشور
2 ثمرة بصل كبيرة مقطّعة مكعبات
2 ثمرة جزر كبيرة مقطّعة مكعبات
½ كوب مكعبات زبدة طرية
3 عيدان روزماري ناشف
ملعقة كبيرة بهارات فراخ
ملعقة صغيرة مريمية
ملعقة صغيرة زنجبيل
ملعقة صغيرة قرفة
ملح وفلفل أسود
حزمة كرفس

الطريقة:
1- قطّعي الكرفس قطع كبيرة شوية، واخلطيه مع البصل والجزر وتبّلي الخليط ده بملعقتين كبار ملح وملعقة كبيرة فلفل أسود وملعقة كبيرة بهارات الفراخ.

2- هاتي الديك الرومي بعد ما تغسليه وتنظفيه كويس، وتبّليه من جوة بالملح والفلفل والروزماري والمريمية، وكمية مناسبة من خليط الخضراوت اللي عملتيه، ماتنسيش تحشي منطقة الرقبة كمان.

3- اربطي أرجل الديك الرومي ببعضها باستخدام الخيط الطبي أو أي خيط عندك، وثبّتي الجناحين في الصدر باستخدام خلة الأسنان.

4- اعجني الزبدة الطرية اللي عندك بأي توابل تحبّيها زي الملح والزعتر والمريمية والزنجبيل والبابريكا، وبعد كده نشّفي الديك الرومي من برة بفوطة نظيفة، خدي خليط الزبدة والتوابل وادهني به الديك من برة، وكمان امسحي المنطقة ما بين جلد ولحم الديك بالخلطة دي.

5- هاتي الصينية اللي هتسوّي فيها الديك، وحطي فيها باقي الخضراوات، وضيفي معاه نصف كوب ميّة أو شوربة، وبعد كده هاتي ورقة فويل تكفي إنك تغطّي بها صدر الديك الرومي، من غير ما تضغطي عليه جامد علشان ما يلتصقش بالزبدة الموجودة على جلد الديك الرومي.

6- دخّلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيه يستوي في درجة حرارة متوسطة لمدة 4 ساعات، وماتنسيش تشيلي ورق الفويل بعد 3 ساعات، علشان الديك الرومي يتحمرّ كويس، وبعد ما تشيلي الفويل، اسقي الديك الرومي بالمرقة بتاعته من وقت للتاني علشان لحم الديك يتشبّع بالمرقة ويبقى طري وطعمه أحلى.

7- بعد ما تطلعي الديك الرومي من الفرن غطّيه بالفويل، وسيبيه يهدا لمدة 20 دقيقة، وفي الوقت ده هاتي الطبق اللي هتقدّميه فيه وزيّنيه بالطريقة اللي تعجبك، وبعد كده حطّي الخضار اللي سويّتيه مع الديك الرومي، وفي الآخر خالص حطّي الديك الرومي.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : ديك رومي محشي بالخضراوات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:12 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: ديك رومي محشي بالخضراوات


ديك رومي محشي بالخضراوات




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : ديك رومي محشي بالخضراوات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top