الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 6:02 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات


جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات





النهارده هنعمل طبق سهل ومكوناته تقدري تجيبيها بسهولة، والميزة فيه إنك ممكن تقدّميه في أي وقت سواء على الفطار أو العشاء أو كطبق جانبي مع الطبق الرئيسي..

جلاش بالجبنة والخضراوات
المقادير:
10 شرائح جلاش
½ كوب خرشوف مسلوق ومقطّع قطع صغيرة ومتبّل بالملح والفلفل والليمون
½ كوب مشروم مقطّع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة بصل أخضر مفروم
ملعقة كبيرة ريحان أخضر مفروم
ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم
¼ كوب زيتون أخضر مقطّع
¾ كوب زيتون أسود مقطّع
½ كوب جبنة شيدر مبشورة
2 ملعقة كبيرة بصل مفروم
½ كوب جبنة فيتا مهروسة
2 ملعقة كبيرة زبدة سايحة
2 فصوص ثوم مفرومين
½ كوب طماطم مفرومة
1½ كوب لبن
4 بيضة كبيرة
ملح وفلفل

الطريقة:
1- هاتي طبق كبير، واخلطي فيه الزيتون الأسود والأخضر والطماطم والمشروم والثوم والخرشوف مع الجبنة الفيتا والجبنة الشيدر والريحان والزعتر، وسيبيهم على جنب.

2- في طبق تاني، اخفقي 3 بيضات مع نصف كوب لبن وتبّليهم بالملح والفلفل.

3- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الجلاش، وادهنيها بطبقة خفيفة من الزيدة، وابدئي رصّي فيها 6 طبقات من شرائح الجلاش طبقة طبقة، وفي كل مرة تحطّي فيها طبقة من الجلاش ادهنيها بطبقة خفيفة جدا من الزبدة السايحة.

4- بعد ما ترصّي 6 طبقات من الجلاش في الصينية، ابدئي افردي خليط الجبنة والزيتون اللي حضّرتيه، وبعد كده صبّي عليه خليط اللبن والبيض.

5- حطّي باقي طبقات الجلاش في الصينية، وماتنسيش إنك تدهني كل طبقة بمسحة خفيفة من الزبدة السايحة قبل ما تحطي الطبقة التانية، وبعد ما ترصّي كل طبقات الجلاش وتدهني آخر طبقة بالزبدة السايحة، قطّعيه بالسكينة بالطريقة اللي تحبّيها.

6- اخفقي البيضة اللي باقية مع كوب اللبن كويس وتبّليهم بشوية ملح وفلفل.

7- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسطة لمدة 10 دقائق، وبعد كده طلّعيها وصبّي على الوش خليط اللبن والبيض اللي عملتيه، ودخّلي الصينية في الفرن مرة تانية، وسيبيها لغاية ما الجلاش يستوي وتلاقي الوش احمرّ، وبعد كده طلّعي الصينية وسيبيها تهدى لمدة 10 دقائق، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:10 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات


جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : جلاش بالجبنة والخضراوات.. طبق لكل الأوقات // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top