الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 5:59 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية


سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية





لكل عشاق السينابون ولكل الناس اللي بتحب طعم القرفة، هنقدّم لكم النهارده طريقة سهلة لتحضيره..

سينابون بصوص الزبدة
المقادير:
8 كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
2 كيس خميرة فورية
2 ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافي
2/3 كوب سكر
كوب لبن دافي
2/3 كوب زبدة
2 بيضة مخفوقة

للحشو:
كوب زبدة سايحة
3 ملعقة كبيرة قرفة
1¾ كوب سكر

للصوص:
4 كوب سكر بودرة
2/3 كوب زبدة سايحة
4 : 8 ملعقة كبيرة مية سخنة
فانيليا

الطريقة:
1- اخلطي الخميرة مع المية الدافية وملعقة السكر في طبق صغير، وفي طبق تاني اخلطي اللبن مع 2/3 كوب سكر والزبدة السايحة والملح والبيض، وقلّبيهم مع بعض كويس جدا، وبعد كده ضيفي عليهم الخميرة.

2- ضيفي عليهم نصف كمية الدقيق واضربيهم بالمضرب الكهربي لغاية ما العجينة تبقى ناعمة والدقيق يدوب تماما، وبعد كده ابدئي ضيفي باقي كمية الدقيق بالتدريج مع الاستمرار في تقليبهم لغاية ما تحسّي إن العجينة بقت متماسكة، وخلّي بالك إن عجينة السينابون بيكون ملمسها لزج شوية.

3- حطّي العجينة على رخامة المطبخ بعد ما ترشّي عليها طبقة من الدقيق، وابدئي لمّيها بإيدك لمدة 5 : 10 دقايق، وبعد كده حطّيها مرة تانية في طبق غويط مدهون بطبقة من الزبدة، وغطّيه وسيبي العجينة ترتاح في مكان دافي لغاية ما حجمها يتضاعف بعد حوالي ساعة ونصف.

4- بعد كده هاتي العجينة وافرديها بالنشّابة على الرخامة بعد ما ترشي عليها طبقة من الدقيق، لغاية ما العجينة تبقى على شكل مستطيل سمكه ما يزيدش عن 1 سم.

5- ادهني العجينة بنصف كوب من الزبدة السايحة اللي إنتي مجهزاها للحشو، وبعد كده كوب ونصف من السكر بتاع الحشو مع القرفة، ووزّعي الخليط ده على العجينة،وممكن تضيفي عليها كمان كمية من عين الجمل والفستق لو عايزة.

6- لفّي العجينة على الحشو، واقفليها من عند الأطراف كويس، وبعد كده قطّعيها بالسكينة لحلقات عرضها من 3 : 5 سم، وبعد كده هاتي الصينية اللي هتسوي فيها السينابون وادهنيها بنصف كوب الزبدة اللي باقي عندك من مكونات الحشو، ورشي عليها ربع كوب السكر الباقي، وسيبي قطع السينابون ترتاح في مكان دافي لغاية ما حجم العجينة يتضاعف بعد حوالي 45 دقيقة.

7- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسطة، وسيبيها لمدة 25 : 30 دقيقة لغاية ما تستوي والسينابون يبقى لونه دهبي مائل للبني، وبعد كده طلّعي الصينية وسيبي السينابون يبرد شوية في الوقت اللي بتحضّري فيه الصوص.

8- لتحضير الصوص، اخلطي الزبدة مع السكر البودرة والفانيليا وضيفي معاهم المية السخنة ملعقة ملعقة، لغاية ما تحسي إن الصوص وصل للسمك اللي إنتي عايزاه، وبعد كده حطّيه على قطع السينابون الدافية وقدّميه.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:11 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية


سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : سينابون.. أحلى أكلة لأوقات دافية // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top