الرئيسيةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

أهلا وسهلا بك إلى منتديات عرب مسلم
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.


منتديات عرب مسلم :: أقسام الأسرة والمجتمع :: مطبخ حواء - اكلات خليجية - مقبلات - حلويات - طبخ - اكلات شعبية - حلويات - مشروبات - عصائر

شاطر

الثلاثاء 12 فبراير 2013, 5:57 pm
رقم المشاركة : ( 1 )
مؤسس موقع عرب مسلم
مؤسس موقع عرب مسلم


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 26/11/2010
العمر : 24
تاريخ الميلاد : 15/10/1992
الوظيفة : محاسب
الجنس : ذكر
المشاركات : 10956
التقييم التقييم : 9099
الهوايات : القراءة ، الكمبيوتر والإنترنت
نوع المحمول : Samsung Galaxy Grand Prime
نظام التشغيل : windows 10
نظام الحماية : Avast
نوع المتصفح : Firefox
نوع وسرعة الاتصال : DSL 8 Mbps
بدايتي بالإنترنت عام : 2004
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mothaqf.com/
مُساهمةموضوع: كشك بالأرز وقطع الفراخ


كشك بالأرز وقطع الفراخ





الكشك من الأكلات اللي بتتعمل بأكتر من طريقة، وكل طريقة لها طعمها الخاص المميز، النهارده هنعمل مع بعض طبق الكشك بالأرز والفراخ..

كشك بالأرز وقطع الفراخ
المقادير:
½ كيلو صدور فراخ مسلوقة ومقطعة
3 ملعقة كبيرة أرز مغسول ومصفّى
بصلة مقطّعة شرائح
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب شوربة فراخ
ملعقة كبيرة زبدة
1½ كوب زبادي
½ كوب لبن
عصير ليمونة

الطريقة:
1- اخلطي الزبادي مع الدقيق كويس أوي باستخدام المضرب اليدوي، وبعد كده ضيفي عليهم اللبن تدريجيا مع الاستمرار في التقليب، وفي الآخر ضيفي عصير الليمون وقلّبيهم مع بعض كويس، وسيبيهم على جنب علشان يختمروا.

2- هاتي طاسة، وشوّحي فيها البصل مع الزبدة، لغاية ما البصلة يبقى لونها بني، وبعد كده شيلي نصف كمية البصل من الحلة وسيبيهم على جنب لتزيين أطباق الكشك.

3- اغلي الشوربة في حلة على النار، وبعد كده ضيفي عليها الأرز، وغطّي الحلة وسيبيهم مع بعض على نار متوسطة لغاية ما الأرز يستوي، وبعد كده ضيفي عليهم خليط الدقيق بالتدريج مع التقليب المستمر على نار هادية علشان الخليط يتماسك ويبقى قوامه مناسب، ولو حسّيتي إنه خفيف ممكن تدوّبي شوية دقيق في كمية صغيرة من اللبن وتضيفيهم على الكشك مع الاستمرار في التقليب.

4- بعد كده ضيفي نصف كمية البصل اللي موجودة في الطاسة وقطع الفراخ المسلوقة، وقّلبيهم مع بعض على النار، وسيبيهم شوية على نار هادية، واتأكدي إن الطعم مظبوط، وممكن تضيفي شوية ملح على حسب رغبتك.

5- اغرفي الكشك في أطباق التقديم وسيبيه شوية علشان يتماسك، وبعد كده زيّنيه بالبصل اللي إنتي مجهزاه، ولو مش بتحبّي البصل المحمر، ممكن تزيّنيه بالبقدونس المفروم، وقدّميه.. وبالهنا والشفا.





الموضوع الأصلي : كشك بالأرز وقطع الفراخ // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : علاء احمد




الأحد 24 فبراير 2013, 8:14 pm
رقم المشاركة : ( 2 )
عضو محترف
عضو محترف


إحصائيةالعضو

تاريخ التسجيل : 03/11/2012
العمر : 26
تاريخ الميلاد : 20/02/1990
الوظيفة : ام مصرية
الجنس : انثى
المشاركات : 1081
التقييم التقييم : 591
الهوايات : التصميم والكمبيوتر
الدولة : مصر
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mrsa.forumegypt.net/
مُساهمةموضوع: رد: كشك بالأرز وقطع الفراخ


كشك بالأرز وقطع الفراخ




سلمت يداك على الطرح المميز
بانتظار جديدك
شكرا لك





الموضوع الأصلي : كشك بالأرز وقطع الفراخ // المصدر : منتديات عرب مسلم


توقيع : مرسا






الــرد الســـريـع
..




تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة









جميع الحقوق محفوظة © 2016 منتديات عرب مسلم

www.arab-muslim.com

مؤسس الموقع : علاء احمد





Top